На Порошенка подали до суду через його прес-конференцію: опублікований документ
Категорія
Політика
Дата публікації

На Порошенка подали до суду через його прес-конференцію: опублікований документ

На Порошенка подали до суду через його прес-конференцію: опублікований документ

Український адвокат Оксана Соколовська, яка захищала російських ГРУшників Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова, подала позов про захист честі і гідності на президента України Петра Порошенка і головного військового прокурора Анатолія Матіоса.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook юриста.
У своєму позові Соколовська вимагає від Порошенка спростувати його заяву, зроблену на прес-конференції 3 червня, про те, що вона затягувала процес обміну її підзахисних на Надію Савченко і слова про співпрацю з російською ФСБ.
Також адвокат зажадала визнати цю інформацію недостовірною і такою, що зазіхає на її честь і гідність.
Крім того, оскільки Порошенко зробив свою заяву на прес-конференції, Соколовська вимагає від суду зобов'язати його скликати ще одну прес-конференцію, щоб спростувати ці слова глави держави.
Ще вона вимагає від суду визнати недостовірною інформацію Матіоса про те, що Соколовська в справі ГРУшників узгоджувала свої дії з ФСБ.
Ця заява Матіоса була зроблена в ході інтерв'ю в програмі Наталії Влащенко Hard Talk Live, а тому Соколовська вимагає від нього знову прийти на цю програму зі спростуванням.
Юрист вимагає, щоб Матіос розповів, звідки у нього інформація про таку співпрацю Соколовської, а також надати документи про стеження за адвокатом.
Відзначимо також, що до Порошенка у Соколовської грошових претензій немає, а ось від Матіоса вона вимагає відшкодування в 100 тисяч гривень.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що адвокати російських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва усіма силами затягували винесення вироку своїм підзахисним і таким чином відстрочили обмін Надії Савченко.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?