Обстріл Донецька: з'явилися докази провини росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Обстріл Донецька: з'явилися докази провини росіян

Обстріл Донецька: з'явилися докази провини росіян

У мережі опубліковані фото наслідків обстрілів Донецька бойовиками і докази того, що вогонь вівся саме з боку ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.
Як заявив Віталій Іванов, представник України в Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК), 9 червня бойовики звинуватили сили АТО в провокаційних обстрілах житлових районів Донецька, Макіївки, Ясинуватої та Докучаєвська.
"Висловлюємо глибокі співчуття постраждалим сім'ям та ще раз підкреслюємо, що підрозділи АТО відкривають вогонь тільки в крайньому випадку - виключно у відповідь і по підтверджених позиціях російських окупантів. Вогонь по житлових кварталах не ведеться, навіть у відповідь. Про це добре відомо ворогові, а тому він нерідко влаштовує свої позиції саме в житлових зонах населених пунктів і веде звідти прицільний вогонь по українських позиціях", - сказав він.



Крім того, він підкреслив, що завдяки місцевим жителям, «яким вже набридли витівки російських окупантів», вдалося добути докази провокацій з боку ДНР.


"Було встановлено наступне: 1. місце потрапляння - внутрішня частина будівлі. Міна потрапила під козирок балкона. Сусідський балкон цілий, а вікна зліва розбиті. Таким чином, можна стверджувати, що снаряди летіли під кутом щодо вікон. 2. Траєкторія польоту більш полога, ніж навісна, - очевидно, постріл був зроблений з невеликої відстані. 3. Боєприпас - 82-мм міна, адже майже всі вікна залишилися в рамах - їх тільки посікло осколками. 4. Приліт - північно-східний напрямок, ймовірно з території промзони Гірник - район скотомогильника. 5. Відстань до будинку - близько двох кілометрів», - заявили представники СЦКК.



Також представники України відзначили, що у них є «всі підстави для того, щоб стверджувати: окупанти намагалися імітувати обстріл сил АТО з населеного пункту Піски».
«Мета таких провокацій очевидна - скомпрометувати сили АТО, зірвати виконання комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, щодо припинення вогню і розведення сторін, не допустити появи на території Донбасу збройних патрулів ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.
Тим часом, в соцмережах з'явилися повідомлення від жителів Донецька, які розповіли про те, що після таких обстрілів навіть переконані «ватники» почали потроху змінювати своє ставлення до бойовиків.





Як повідомляв ONLINE.UA, 9 червня президент України Петр Порошенко підписав Указ, який дозволяє іноземним громадянам служити в рядах Збройних Сил України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?