Доля люстрації в Україні: стало відомо про суперечки в Конституційному суді
Категорія
Політика
Дата публікації

Доля люстрації в Україні: стало відомо про суперечки в Конституційному суді

Доля люстрації в Україні: стало відомо про суперечки в Конституційному суді

Закрите засідання Конституційного суду, на якому повинно було розглядатися рішення щодо конституційності низки положень закону про очищення влади, було перенесено.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію  Украинской правды.
"Рішення сьогодні не буде. Засідання поки перенесли на 16 червня", – сказав один із співрозмовників видання.


Цю інформацію підтвердило ще одне джерело журналістів: «Є інформація, що прийняли рішення перенести. Але до кінця не підтверджено».
Також стало відомо, що на даний момент готова лиш резолютивна частина рішення щодо скасування люстрації, а 10 червня судді мали підготувати і мотивувальну частину.
При цьому у дорадчій кімнаті поміж суддями КСУ виникла суперечка через те, що в медіа потрапили документи резолютивної частини рішення Конституційного суду.
У той же час, троє з десяти суддів відмовились підтримувати рішення про скасування люстрації.
"Жодного голосування з цього приводу в них не було", – зазначило джерело, додавши, що одним з тих, хто відмовився підтримати скасування люстрації, був голова КСУ.

У той же час, співрозмовник підкреслив, що реальний стан речей може відрізнятися від повідомлень, які надходять у ЗМІ.
"Це все закрита інформація, тому що це все у дорадчій кімнаті відбувається. Може бути і те, що нас з вами обманюють, аби приховати реальне рішення", – додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше повідомлялося, що 10 червня Конституційний суд повинен був провести закрите засідання щодо рішення по закону про люстрацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?