Скандал з посольством і контрабандою: з'явились шокуючі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал з посольством і контрабандою: з'явились шокуючі подробиці

Скандал з посольством і контрабандою: з'явились шокуючі подробиці
Джерело:  world.lb.ua

Перший секретар посольства України в Словаччині Оксана Ліщишин  десятки разів допомагала своєму чоловікові здійснювати рейси з контрабандою сигарет через український кордон.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

За даними джерела видання у дипломатичних колах, упійманий на контрабанді Сергій Ліщишин був затриманий лиш у двадцяту поїздку з використанням листа з посольства, підписаного його дружиною-дипломатом.

«У нього це був вже 20-й рейс», — розповіло джерело.

Також стало відомо, що на кожен рейс у водія був лист про перевезення нібито дипломатичної пошти.

У той же час, журналісти з'ясували, що Оксана Ліщишин наразі знаходиться у Києві і продовжує працювати у МЗС України, оскільки під час службової перевірки не було знайдено оригіналів дипломатичних документів, які були нею підписані - лише копії.

Сама дипломат заявила, що не підписувала жодних документів, «посилається на високий тиск і каже, що нічого не пам'ятає».

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 травня співробітники Закарпатської митниці затримали контрабандиста, який намагався нелегально перевезти за кордон близько 60 тисяч пачок цигарок.

Водій мікроавтобуса показав перевіряючим дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію машини, а також листа з посольства, у якому йшлося про те, що автомобіль перевозить дипломатичний вантаж, який не підлягає обстеженню.

Після цього скандалу Оксана Ліщишин була відкликана до Києва для проведення службової перевірки, а посол України в Словаччині Олег Гаваші був звільнений  президентом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?