Безвізовий режим для України: з'явилися нові подробиці засідання Ради ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвізовий режим для України: з'явилися нові подробиці засідання Ради ЄС

Безвізовий режим для України: з'явилися нові подробиці засідання Ради ЄС

Стали відомі нові подробиці засідання Ради ЄС з юстиції і внутрішніх справ міністрів країн Євросоюзу, які повинні були домовитись про лібералізацію візового режиму для України, Грузії, Косово й Туреччини.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Интерфакс.

"Ми говорили про лібералізацію візових режимів, відзначили досягнутий прогрес по всіх пропозиціях, включаючи Туреччину. Але ми ще не прийняли рішення, оскільки деякі країни ЄС поки бачать низку проблем, що не дозволяють дати згоду», - заявив держсекретар Нідерландів з безпеки і юстиції Клаас Дейкхоф.

Також він додав, що «ми продовжуємо працюівати з метою досягнути згоди з чотирьох дос'є (Грузії, України, Косово й Туреччини), щойно ці країни виконають усі критерії".

При этом чиновник отказался отвечать на вопросы о том, какие страны ЕС возражали против решения о безвизовом режиме и какие аргументы они приводили.
В то же время, представители прессы называли главными противниками решения Германию, Италию и Францию.

В то же время, член Еврокомиссии по внутренним делам Димитрис Аврамопулос в свою очередь сказал: "У нас состоялся обмен мнениями по предложению Комиссии о либерализации виз для Грузии и Украины, Косово и Турции.


«Комиссия была совершенно прозрачна в своих рекомендациях, и я надеюсь, что прогресс будет достигнут в Совете ЕС и в Европарламенте и это будет скоро", - отметил он.

Как сообщал ONLINE.UA, ранее стало известно, что  введение безвизового режима для Украины в Евросоюзе отложили, как минимум, до осени.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?