Школярка з Донбасу здивувала голанців технічним проектом: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Школярка з Донбасу здивувала голанців технічним проектом: опубліковані фото

Школярка з Донбасу здивувала голанців технічним проектом: опубліковані фото
Джерело:  УНН

Школярка з Маріуполя Катерина Малкіна зайняла друге місце на міжнародній олімпіаді  з біології, яка проводилася в Нідерландах, представивши іноваційну роботу з утилізації пластикових відходів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

Учениця 9 класу зуміла зацікавити суддів і публіку під час наукового турніру, в якому брали участь понад 200 дітей з різних країн світу.

"Ми зробили відкриття. Ми знайшли личинки різних жуків, які без проблем можуть поїдати пластик - пляшки, пакети, пластмасу. Це наше відкриття, і ми будемо його скоро патентувати», — розповіла вона.

За словами дівчинки, у Нідерландах їй запропонував співробітництво віце-президент голандської фірми з виробництва пластику.

«Вони зацікавлені в такій утилізації", — повідомила дівчинка.



На підготовку до міжнародного конкурсу у мешканки Маріуполя пішло понад півроку. За цей час вона провела низку дослідів та дослідила велику кількість личинок та жуків.

Наступний етап — втілити цей проект в повномасштабне виробництво, але в Україні утилізація пластикових відходів за допомогою органічних організмів нікому не цікава, тому дівчинка та її викладач біології В'ячеслав Пономарчук будуть працювати на закордонних інвесторів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше молоді українці отримали нагороди міжнародного науково-технічного конкурсу молодих вчених Intel ISEF 2016.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?