На Донбасі знайдені тіла з шевронами військ Росії: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі знайдені тіла з шевронами військ Росії: з'явилися фото

На Донбасі знайдені тіла з шевронами військ Росії: з'явилися фото
Джерело:  Hromadske

Поблизу села Кримське у Луганській області пошукова місія "Евакуація 200"  Збройних сил України  знайшла могили військових з шевронами російської армії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське.
Одна з могил була знайдена завдяки табличці з іменем загиблого і датою народження і смерті, встановленій на могилі, де було написано «Широлапов Сергій Миколайович 09.02.1971-19.02.2015».
Також пошуковики знайшли ще одне захоронення.
«Знайдене ще одне захоронення. Проводимо заходи з вилучення залишків, аби відправити їх на подальшу експертизу», – сказав координатор пошукового проекту «Евакуація 200» Михайло Котілевський.
Також він додав, що в одного з загиблих на фрагменті одягу лишився шеврон «Росія — збройні сили», ім'я другого загиблого поки не встановлене.


Місія "Евакуація 200" зі співробітниками ОБСЄ
«Кожен солдат, який загинув на цій землі, має бути похований. Це людські поняття, їх потрібно дотримуватись. Саме завдяки цьому наша організація «Евакуація 200» може виїжджати на ту сторону, на цю сторону. Ми не поділяємо померлих на своїх та чужих», – заявив учасник пошукового проекту «Евакуація 200» Олексій Юков.
Залишки тіл будут направлені до Севєродонецького моргу на експертизу. Будуть відібрані фрагменти для проведення ДНК-тесту. Потім пошуковики шукатимуть можливостей зв'язатися з родичами загиблих для передачі тіл.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у мережі були опубліковані фото з величезного кладовища бойовиків, яке з'явилося на околиці Донецька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?