Жорстокі атаки бойовиків: стало відомо про нові втрати сил АТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Жорстокі атаки бойовиків: стало відомо про нові втрати сил АТО

Жорстокі атаки бойовиків: стало відомо про нові втрати сил АТО

За минулу добу 10 червня  в зоні проведення антитерористичної операції  загинуло двоє українських військовослужбовців, ще 10 військових було поранено.


Про це на брифінгу 11 червня заявив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


Відзначається, що один військовий загинув і ще двоє військових були поранені під час обстрілу, ще один отримав поранення в результаті підриву на розтяжці. В результаті підриву вантажного автомобіля на протитанковій міні в районі села Славне Мар'їнського району близько 23:00 9 червня загинув ще один військовий і семеро бійців ВСУ отримали поранення.


Лисенко додав, що на Донецькому напрямку продовжує зберігатися напружена обстановка, за 10 червня відбулося 12 обстрілів, а гарячими точками залишаються Світлодарськ та північні околиці Горлівки. "НЗФ продовжують обстрілювати українські позиції з важкого озброєння. Сили АТО в Авдіївській промзоні вранці були обстріляні з 122-мм гармат, а після заходу сонця бойовики більше години вели прицільний обстріл цих позицій з мінометів і гранатометів різних систем. Гаряче всього було на Донецькому напрямку було в Новгородському, на захід від окупованої Горлівки", - розповів він.


Також відомо, що 11 червня відразу після півночі бойовики відкрили вогонь по житловому сектору Торецькому. За даними Національної поліції, окупанти стріляли з 152-мм артилерії, сім приватних будинків були пошкоджені.


На Маріупольському напрямку за 10 червня стався 31 обстріл бойовиками, половина з яких здійснювалася з важкого озброєння (міномети, артилерія і бронетехніка). Епіцентром бойових дій 10 червня була Красногорівка, де за добу противник випустив близько 50 мінометних мін, 15 артилерійських снарядів, а пізно ввечері застосував танк і бронетехніку.


У напрямку Луганська противник порушив режим тиші 4 рази, важке озброєння при цьому не застосовувалося.


У мережі також з'явилася карта зони АТО станом на 11 червня:



Як повідомляв ONLINE.UA,  на території окупованого Донбасу фіксуються випадки дезертирства російських військовослужбовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?