Гучний арешт чиновника Януковича: з'явилися відео та нові подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Гучний арешт чиновника Януковича: з'явилися відео та нові подробиці

Гучний арешт чиновника Януковича: з'явилися відео та нові подробиці
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Стали відомі нові деталі арешту  екс-заступника міністра економічного розвитку України часів біглого президента України Віктора Януковича Олександра Сухомлина, який підозрюється в нанесенні державі збитків на суму близько 5 млрд грн.


Інформацію про затримання Сухомлина розповів Генпрокурор України Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Інтерфакс-Україна.


"Сьогодні ми можемо розповісти про перші результаті в епізоді, який стосується злочинної діяльності схем Курченко (Сергій Курченко, - бізнесмен, наближений до Януковича - ONLINE.UA)... Разом з оперативними службами... вчора був затриманий один з організаторів злочинної схеми по розкраданню скрапленого газу, активний член злочинної організації, громадянин Сухомлин", - заявив Луценко.


Голосіївський районний суд Києва заарештував Сухомлина терміном на два місяці з можливістю внесення застави в 100 млн грн. Також глава ГПУ зазначив, що соратник біглого президента України не пручався арешту, оскільки подумав, що його затримують за порушення ПДР.


"Активний член злочинної організації Сухомлин підозрюється в тому, що він, перебуваючи в протягом 2010 - 2014 років на посаді глави Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, діючи за попередньою змовою з Януковичем, Азаровим і Курченко, а також іншими членами злочинної організації, незаконно заволодів в інтересах злочинної організації майном ПАТ "Укргазвидобування" і ПАТ "Укрнафта" (більше 50% статутного капіталу яких належить державі) - а саме виробленим ними зрідженим газом на загальну суму понад 2 млрд грн", - також написала в Facebook про справу проти Сухомлина прес-секретар Луценка Лариса Сарган.


"Зокрема, Сухомлин, будучи головою Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, систематично вживав заходів до усунення конкуренції на спеціалізованих аукціонах з продажу скрапленого газу для потреб населення, контролював існування схеми С. другого збору в Іспанії з викупу через біржові аукціони всього обсягу скрапленого газу, який виробляли ПАТ "Укргазвидобування" і ПАТ "Укрнафта", за пільговими цінами нібито для потреб населення України. Разом з цим, в подальшому члени злочинної організації продавали цей газ на автозаправні станції за ринковою ціною, в результаті чого за висновком експертизи отримали надприбуток в розмірі понад 5,5 млрд грн", - передала Сарган текст заяви Луценка.


Крім іншого, стало відомо, що на території чотирьох областей України провели обшуки за місцем проживання і роботи Сухомлина і його родичів з метою відшукання речових доказів, документів, а також грошових коштів, здобутих в результаті його діяльності у складі злочинної організації Януковича.



Як повідомляв ONLINE.UA,  про затримання чиновника Януковича повідомив нардеп Володимир Ар'єв, і спочатку правоохоронці не розголошували імені затриманого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?