У Росії пояснили, чому Путіну близькі Моторола і Гіві
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пояснили, чому Путіну близькі Моторола і Гіві

У Росії пояснили, чому Путіну близькі Моторола і Гіві
Джерело:  online.ua

Одіозні бойовики так званої ДНР на зразок "Мотороли" і "Гіві" корисні  президенту Росії Володимиру Путіну, оскільки символізують підтримку його політики провінцією.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.


Він зазначив, що в Росії існує розкол між великими містами та провінцією в широкому сенсі.


"Те, що зараз відбувається на Донбасі - це розквіт провінції. Всі "Мотороли" і "Гіві" - герої такої провінції", - сказав Орєшкін.


Політолог пояснив, що у великих містах Путін систематично не добирає голосів, і його електоральна підтримка знаходиться в зоні малих міст і національних республік, де місцеві еліти можуть запросто забезпечити голоси населення.


"У Чечні за Путіна проголосувало 99,8%. Ясно, що це фальсифікація. Але в Чечні ніхто не може протестувати. У Дагестані трохи інакше, але ситуація схожа. Татарстан, Башкирія, Мордовія - теж. Ця підтримка Путіна забезпечується не виборцями, а місцевими елітами. Виборці нічого не можуть зробити. У маленькому місті можуть звільнити, і спробуй знайти іншу роботу. У великому місті з цим простіше. Тому Москва дає Путіну 47%. Москва Путіна не любить, і це взаємно. Думаю, що і чеченці його теж не люблять, але Кадиров може намалювати будь-який результат", - розповів Орєшкін.


За його словами, за електоральною географією регіони дуже різні.


"І цей процес на виборах-2016 посилюватися. Тому що країна дуже різна. Путін хотів би, щоб все керувалося як в Чечні, але не вийде. Якщо міста прокинуться, то для влади може бути неприємний сюрприз", - додав він.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "У Росії зараз є два розколи: політолог Орєшкін про ціну "перемог" і найбільший кошмар Путіна".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?