У Європі розкритикували скандальний український закон
Категорія
Політика
Дата публікації

У Європі розкритикували скандальний український закон

У Європі розкритикували скандальний український закон

У Венеціанській комісії при Раді Європи розкритикували діючий з 27 лютого 2016 року  Закон Верховної Ради України 3700, який українські ЗМІ називають "законом про партійну диктатуру".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Європейську правду.


У комісії прийняли рішення про те, що даний український закон не відповідає європейським стандартам, і закликали український уряд переглянути документ.


"Венеціанська комісія вважає, що надання партіям таких повноважень суперечить міжнародним стандартам і де-факто позбавляє громадян зробленого ними вибору, тому що партія сама вибирає, хто з учасників списку повинен бути обраний", - йдеться в повідомленні комісії.


Нагадаємо, закон Ради 3700 дає можливість партіям змінювати партійні списки вже після виборів.


Як повідомляв ONLINE.UA,  законопроект 3700 направили на розгляд до Венеціанської комісії за запитом доповідачів ПАРЄ з питань України Хорді Ксукла і Акселя Фішера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?