Савченко розповіла, з ким із бойовиків ДНР-ЛНР вона готова говорити
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко розповіла, з ким із бойовиків ДНР-ЛНР вона готова говорити

Савченко розповіла, з ким із бойовиків ДНР-ЛНР вона готова говорити

Українська  нардеп і льотчиця Надія Савченко, яку на Заході назвали загрозою політичної еліти України, пояснила, що може говорити з ватажками так званих ДНР і ЛНР, але не з політиками.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю льотчиці  Радіо Свободі.


Звільнена з ув'язнення в Росії Савченко розповіла, що готова вести переговори про звільнення полонених українських військовослужбовців з ватажками так званих ЛНР і ДНР, - Ігорем Плотницьким і Олександром Захарченко, оскільки вони обидва воювали.


"Тобто я готова говорити про війну і про обмін полонених з людьми, які безпосередньо знають, що таке ціна життя людини", - підкреслила льотчиця і додала, що з Плотницьким особисто зустрічалася в бою.


Також Надія Савченко пояснила, що не хоче розмовляти з окупантами, які "хочуть бачити себе політиками так званої ЛНР і ДНР", яким, як вона вважає, є  один з ватажків бойовиків ДНР Денис Пушилін, який раніше заявляв про готовність вести переговори з Савченко.


"Я не знаю, хто такий Пушилін. Так, я його бачила по російському телебаченню. Я можу зробити висновок, що це російська маріонетка. Все з того, що я бачила. Я не хочу розмовляти з Пушиліним. Я не хочу розмовляти на "мінському майданчику". Я хочу розмовляти безпосередньо з людьми буквально з поля бою", - сказала вона.


Крім іншого, нардеп зазначила, що не знайома з лідером громадського руху "Український вибір" Віктором Медведчук. "Я знаю, що з ним пов'язувалася моя сестра. Тому що вона так само, як і я, готова говорити з чортом заради мого звільнення. А я - заради кожного хлопця, який там залишається. І я так само не бажаю зла тим хлопцям, які залишаються тут. Мається на увазі військовополонені. Я вважаю, що обмін всіх на всіх повинен бути, замирення має бути, якісь певні амністії повинні бути", - підкреслила Савченко.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Савченко заявила, що в Україні назріла необхідність перевиборів Верховної Ради і створення нового уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?