Аваков назвав єдиний варіант для окупованого Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков назвав єдиний варіант для окупованого Донбасу

Аваков назвав єдиний варіант для окупованого Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Законопроект змін до Конституції України може бути проголосований тільки в разі  вилучення пункту про присвоєння окупованому Донбасу "особливого статусу".


Про це заявив глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю міністра "Інтерфакс-Україна".


"Треба починати все спочатку. Той проект треба забути, тому що він ніколи не буде проголосований, виносити окремий законопроект і голосувати тільки децентралізацію. І тоді є всі шанси, що цей проект буде проголосований. За гарною ідеєю децентралізації камуфлируется ідея "особливого статусу", яка навряд чи отримає підтримку суспільства", - розповів глава МВС.


На думку Авакова, проект з пунктом про "особливий статус" для Донбасу не буде проголосований навіть з умовою відкладеної в часі дії, - при наявності контрольованої кордону. Сам факт внесення на порядок денний даного законопроекту викличе серйозну кризу. "Сумніваюся, що є багато фракцій в парламенті, готових в даний момент підтримати законопроект", - додав міністр.


"Мінський процес повинен бути реалізований. І я маю на увазі наступне: наші війська знаходяться на кордоні, контролюють його, з території так званих ЛНР/ДНР йде 9 тис російських військових разом з їхніми товаришами, там поновлюються українські органи юстиції, реєструються комісії - і тоді ми починаємо проводити вибори. Інші варіанти не вийдуть. Я читаю Мінські угоди саме так", - резюмував Арсен Аваков.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  з'явилися результати опитування українців щодо підтримки "особливого статусу" Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?