У Росії розповіли про катастрофічне становище Москви в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії розповіли про катастрофічне становище Москви в Україні

У Росії розповіли про катастрофічне становище Москви в Україні
Джерело:  online.ua

Російська православна церква після Майдану і агресії РФ втрачає позиції в Україні, і така ситуація для неї є катастрофою і серйозною поразкою.
Таку думку висловив в інтерв'ю ONLINE.UA російський блогер і публіцист Володимир Голишев.
"Багато що змінилося після Майдану. По-перше, похитнулися позиції Московського Патріархату. По-друге, вийшов на фінішну пряму процес формування української нації. Єдина національна церква могла б зіграти тут величезну роль", - зауважив він.
За словами Голишева, "очевидно, що цього хотіли б всі - і керівництво країни, і народ, і численні друзі України в усьому світі, і Константинопольський Патріархат, під омофором якого нова церква повинна виникнути".
Пояснюючи, чому втрата України буде дуже важкою для РПЦ, публіцист сказав: "Для московської церковної бюрократії Україна набагато важливіше Росії. Саме там знаходиться левова частка її парафій. Причому справжніх - не фіктивних. Візьмемо "пасхальну статистику". В Україні втричі більше людей відвідує пасхальне богослужіння, ніж в Росії. Це при тому, що населення в Україні набагато менше! А в звичайні дні храми в Росії, взагалі, порожні. тому втрата України для Московського Патріархату буде катастрофою. З іншого боку, уникнути цього неможливо. Можна лише сповільнити її неминучий відхід".
Більше  читайте на ONLINE.UA: Російська церква втрачає Україну і терпить катастрофу - публіцист з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?