Щось намацали: в Росії анонсували важливі рішення по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Щось намацали: в Росії анонсували важливі рішення по Донбасу

Щось намацали: в Росії анонсували важливі рішення по Донбасу
Джерело:  online.ua

Останні події та заяви говорять про підготовку учасниками переговорів рішення, яке може стати кроком до врегулювання військового конфлікту  на Донбасі.
Таку думку висловив російський журналіст, головний редактор радіо "Ехо Москви" Олексій Венедиктов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ефір радіостанції.
Зокрема, журналіст згадав про заяву радника президента США з питань зовнішньої політики Сьюзан Райс, яка висловила сподівання, що  Мінські угоди будуть виконані до закінчення президентських повноважень Барака Обами  20 січня 2017 року.
"Серйозна історія, тому що Обама хотів піти з президентського поста як переможець. У нього не вийшов виведення військ з Афганістану ... Так, він вивів війська з Іраку - це теж правда. Там залишилося дуже мало американських військовослужбовців, це скоріше інструктори. Але це вже забуто, я б сказав так. Йому потрібно завершити свій президентський мандат ось цією історією ", - пояснив ці слова журналіст.
"Я розумію, що Обама хоче, - оскільки Україна - хворий сюжет, а Близький Схід не розрулити за півроку, що залишилися; Україна виникла при ньому, я маю на увазі під час його другого мандата, - і він хоче, звичайно, сказати: "Я це зробив". І те, що зараз ми бачимо цю історію, мені здається, що заява... вона не зобов'язана була це заявляти, насправді, - Райс. Навіщо це оголошувати? Ось навіщо, з точки зору технології? А для того, щоб поставити завдання всім вирішити це питання, підкреслюючи, що Росія до цього готова", - також упевнений Венедиктов.
На його думку, "це важлива історія... І з'явився фактор Савченко, звичайно, як переговірника - теж цікавий фактор".
"Ті джерела інформації по Мінським угодами, по переговорам, які йшли в Мінську по київській позиції, які були мені доступні, вони зараз закриваються. І це означає, що зовсім пірнули для того, щоб вийти з якимось рішенням. Це не тому, що не виходить, а, навпаки, тому що щось намацали", - резюмував Венедиктов.
Відзначимо, що  війна на Донбасі триває, бойовики не припиняють обстрілів, зокрема, Авдіївки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?