Савченко зізналась, що могла втекти з російського полону
Категорія
Україна
Дата публікації

Савченко зізналась, що могла втекти з російського полону

Савченко зізналась, що могла втекти з російського полону

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко  зізналася, що в неї була не одна можливість для втечі з полону бойовиків, але вона відмовилась від неї, аби не ризикувати життями інших полонених.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її інтерв'ю  Радіо Свобода.

«Можливість для втечі була. І не одна. Але в сусідній камері сиділи восьмеро наших хлопців. Неможливо було вивести усіх. Ви маєте розуміти, що для того, аби втекти з полону, мені потрібно було вбити трьох охоронців. Я могла піти, можливості була», — підкреслила вона.

Також Савченко додала, що вона могла «відкрити наручник, так аби ніхто не бачив, витягнути з берця шнурівку, задушити автоматника, який у напівдрімоті, застрелити двох інших і піти».

«Спробуйте натиснути на гачок, коли стріляєте в людину. Спробуйте вбити того, хто стріляє в вас. Почути, як свистить куля, як розривається снаряд. Неможна втекти з полону, аби нікого не вбити. Ну, неможливо...», — резюмувала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Надія Савченко виступила за амністію усіх бойовиків ДНР і ЛНР після закінчення війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?