"Голлівуд" у Раді: Парубій вступив у перепалку з Тимошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

"Голлівуд" у Раді: Парубій вступив у перепалку з Тимошенко

"Голлівуд" у Раді: Парубій вступив у перепалку з Тимошенко

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій

після перепалки з головою фракції "Батьківщина" Юлією Тимошенко, заявив, що прислухається до рекомендацій місії Європарламенту проводити засідання погоджувальної ради парламенту, яку євродепутати назвали Голлівудом, без ЗМІ.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


Таку заяву Парубій зробив під час засідання погоджувальної ради в понеділок, 13 червня, після емоційного виступу Тимошенко, яка в черговий раз розкритикувала діяльність влади і виступила з вимогою поставити на голосування внесення до порядку денного парламенту ряд законопроектів і постанов, зокрема - щодо врегулювання комунальних тарифів.


У відповідь на це спікер Ради заявив, що вносити ці документи до порядку денного без рішень комітетів не можна і депутати про це знають, але роблять такі заяви для власного піару.


"У нас дійсно є труднощі з погоджувальною радою. Наші європейські колеги, які проводили моніторинг, одну з перших рекомендацій, яку вони дали - знаєте яку? - робити непублічними засідання погоджувальної ради. Власне вони неформально називають наш погоджувальну раду "Голлівудом". Тому що вони трактують, що наша погоджувальна рада спрямована не на професійний розгляд питань, а більше на короткі брифінги перед камерами. І в тому справді є труднощі", - сказав він.


Крім того, у Парубія відбулися ще кілька словесних перепалок з депутатами Сергієм Пашинським і Сергієм Власенком, які звинувачували спікера в порушенні регламенту і протестували проти закриття погоджувальної ради для ЗМІ.


Тимошенко в свою чергу ще кілька разів виступала з вимогою поставити внесення запропонованих нею законопроектів до порядку денного Ради на голосування погоджувальної ради, наполягаючи, що це не порушує регламент, оскільки комітети вже зірвали всі терміни з розгляду цих документів.


Парубій ж вимагав від депутатів не перебивати його, пригрозивши, що також перебиватиме їх у відповідь.


Раніше повідомлялося, що

нардеп від "Батьківщини" Надія Савченко розповіла про розбіжності в поглядах з лідером фракції Юлією Тимошенко

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?