Названо число суддів в Україні, які відмовляються від переатестації
Категорія
Україна
Дата публікації

Названо число суддів в Україні, які відмовляються від переатестації

Названо число суддів в Україні, які відмовляються від переатестації
Джерело:  online.ua

Близько 20% суддів в Україні відмовляються від переатестації суддів, позаяк не можуть підтвердити свій майновий або професійний стан, вважає міністр юстиції Павло Петренко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.
"Близько 20% суддів відмовляються йти на переатестацію в силу того, що вони не можуть підтвердити свій майновий стан або не можуть підтвердити свій професійний стан", - сказав Петренко. Він також зазначив, що майже половина з суддів, які погодилися на переатестацію, також не може її пройти через недостатній професійний рівень або неможливість підтвердження майнового стану.
За словами Петренка, модель судової реформи, яка закладена в законі про судоустрій і статус суддів, не передбачає одномоментного підвищення зарплати всім суддям. "Судді, які набиратимуться в нову систему судів за допомогою публічного конкурсу, будуть мотивуватися гідною заробітною платою", - зазначив при цьому Петренко.
Він також додав, що кандидати на посаду судді повинні будуть подати три декларації, при цьому одна з них стосуватиметься майнового стану родичів судді, з якими можливий потенційний конфлікт інтересів.
Як повідомляв ONLINE.UA, 2 червня Верховна Рада ухвалила новий закон про судоустрій і статус суддів.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?