В Умані розгорається скандал через напади хасидів
Категорія
Події
Дата публікації

В Умані розгорається скандал через напади хасидів

В Умані розгорається скандал через напади хасидів
Джерело:  online.ua

В Умані Черкаської області

група хасидів побила місцевого жителя і оператора телеканалу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сектор комунікації Головного управління поліції в Черкаській області.


До Уманського відділку поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя з приводу хуліганських дій з боку хасидів-паломників в місці їх компактного проживання. За викликом одразу виїхала слідчо-оперативна група відділу.


«На момент інциденту на місце події прибув відеооператор одного з каналів України, який здійснював відеозйомку конфлікту. В цей час на нього було скоєно напад групою паломників, в результаті чого йому було завдано тілесних ушкоджень», - сказано в повідомленні.


Слідчим відділом Уманського відділу поліції відкрито два кримінальних провадження: за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування, правоохоронці встановлюють всіх учасників і очевидців події. Тривають слідчі дії.


В Умані періодично відбуваються конфлікти між місцевими жителями і хасидами, які приїздили з різних країн в рамках паломництва до могили цадика (праведника) Нахмана з Брацлава. У січні 2016 року один з хасидів накинувся з ножем на депутата Уманської міськради від партії "Свобода".


Як повідомляв ONLINE.UA,

28-річний житель Ізраїлю, який у вересні 2015 року прибув до Умані на святкування Рош-Га Шана, був знайдений загиблим

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?