Розвідка дізналася, як священики ДНР розповідають жахи про українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка дізналася, як священики ДНР розповідають жахи про українців

Розвідка дізналася, як священики ДНР розповідають жахи про українців
Джерело:  online.ua

За даними розвідки, священнослужителі УПЦ МП на територіях Донбасу, підконтрольних бойовикам ДНР, залякують місцеве населення, розповідаючи в церквах про "жахи", які їх чекають в разі приходу Збройних сил України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука.
За даними групи, бойовики ДНР почали підготовку до проведення "місцевих виборів" за підтримки помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова.
"У ДНР вживаються заходи з підготовки до «місцевих виборів». Зокрема, ватажком ДНР О. Захарченком дано вказівку забезпечити першочергову реєстрацію в «органах юстиції ДНР» представників громадських рухів та структур, створених за ініціативою РФ, а також підконтрольних ватажкам ДНР. Нині відповідний пакет документів подали «громадське об'єднання» «Ветерани Новоросії» і «міжрегіональне громадське об'єднання» «Союз добровольців Донбасу» (обидві структури контролюються помічником президента РФ В. Сурковим)", - йдеться в повідомленні.
Крім того, Тимчук повідомив, як священнослужителі ДНР залякують місцевих жителів, розповідаючи жахи про ЗСУ.
"У ДНР одразу в ряді населених пунктів спостерігаються проблеми з електропостачанням. За поширюваною бойовиками і «місцевими чиновниками» серед населення інформацією, проблеми викликані обстрілами ліній електропередач з боку ЗСУ, або ж, в іншій інтерпретації, диверсіями українських ДРГ. Спостерігається активізація антиукраїнської пропаганди зі боку священнослужителів УПЦ МП в селах Старобешівського і Новоазовського районів. У церквах посилено розповідають про «українських бісів і содомітів», а також про «жахи», які чекають місцеве населення в разі приходу українських військ на цю територію", - написав він.
Раніше повідомлялося, що в соціальних мережах набирає обертів історія про війну на Донбасі під командуванням президента Петра Порошенка від бійця АТО під псевдонімом Мартін Брест, розказана їм у вигляді алегорії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?