Українцям запропонували оригінальний шлях вирішення проблем із ДНР-ЛНР
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям запропонували оригінальний шлях вирішення проблем із ДНР-ЛНР

Українцям запропонували оригінальний шлях вирішення проблем із ДНР-ЛНР
Джерело:  online.ua

Співзасновник християнського батальйону (ротного складу) "Свята Марія", український публіцист Дмитро Корчинський

вважає, що паралельно з утворенням так званих ДНР і ЛНР на Донбасі українцям варто було б скористатися моментом і створити в тилу окупантів повстанські республіки.


Про це Корчинський заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Звичайно, на Донбасі були задіяні кілька людей, які хотіли життєвих альтернатив. Це було спробою цих людей, але не було ініціативою цих людей. Ініціатива і технологія належали Кремлю. І оскільки процес був повністю керований Кремлем, на Донбасі не вийшло жодної вільної країни», - заявив Корчинський.


При цьому, на його думку, «інша справа, що українці цим моментом не скористалися». «Безумовно, треба було паралельно з сепаратистами робити УЛНР і УДНР, тоді, можливо, війна пішла б іншим шляхом. Проблема була в тому, що це ніхто не хотів фінансувати», - вважає Корчинський.


«Крім добровольчих батальйонів, треба було створювати добровільні органи влади. Все одно, всі ці районні ради були малолояльни, отже, потрібно було їх розганяти і створювати альтернативні органи влади на територіях, де відбувалися фронтові дії. Щоб серед синьо-жовтих прапорів з'явилися червоно-чорні - і пробувати творити життя, як воно є в наших мріях», - додав український публіцист.


«Можливо, ситуація остаточно не вичерпана, і в разі генерального наступу Російської Федерації в напрямку Бердянськ-Херсон можна буде робити альтернативні органи влади в тилу - якщо знайдуться сили громадського активу. Можна буде створити повстанську республіку», - резюмує Корчинський.


Більше

читайте в інтерв'ю Дмитра Корчинського ONLINE.UA: Українці повинні були створити власні ДНР-ЛНР на Донбасі

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?