Росія залишилася без важливого українського медпрепарату
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія залишилася без важливого українського медпрепарату

Росія залишилася без важливого українського медпрепарату
Джерело:  online.ua

Україна припинила постачати в Росію життєво необхідний медичний препарат мезатон, який масово використовується в реанімації і пологових будинках.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Комерсант".
Представник заводу в Харкові, що виробляє мезатон, заявив виданню, що завод не може постачати ліки за збитковою ціною, при цьому на підприємстві підкреслили, що припинення поставок ніяк не пов'язане з політикою.
Про дефіцит мезатона в клініках РФ вперше стало відомо ще на початку червня, водночас Росздравнадзор підтвердив, що "зараз на російському ринку спостерігаються перебої з поставками препарату мезатон, який включений до списку життєво необхідних і найважливіших лікарських засобів".
За даними відомства, препарат не надходив в обіг в Росії в 2016 році.
"Проте на російському ринку є аналогічні препарати, подібні за фармакологічною дією до мезатону. Зараз Росздравнадзором направлено запит постачальнику про найближчі терміни поставок препарату", - також заявили в відомстві.
Російські чиновники наголосили, що причини припинення поставок мезатону з України їм невідомі.
Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що завищені ціни на ліки в Україні тримаються через чиновників, які штучно підвищують їх вартість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?