У Порошенка прокоментували загибель бійців "Правого сектора"
Категорія
Україна
Дата публікації

У Порошенка прокоментували загибель бійців "Правого сектора"

У Порошенка прокоментували загибель бійців "Правого сектора"
Джерело:  Гордон

Радник президента Петра Порошенка Юрій Бірюков, коментуючи  загибель бійців добровольчого батальйону "Правий сектор" на шахті Бутівка під Донецьком, заявив, що штабу АТО на Донбасі складно дізнатися про їхні втрати, адже вони не входять до складу ЗСУ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Гордон.
"Якщо вони не входять до складу Збройних сил України, якщо про їх пересування ніхто в штабі не знає, то як про їхні втрати можна дізнатися? Тільки з соцмереж. Ніхто не заперечує, що вони патріотично налаштовані добровольці, що вони герої. Цього ніхто ніколи не заперечив. Але як штаб АТО дізнається про їхні втрати, якщо часто прізвища невідомі? У 2014 році, в 2015 році я спілкувався з багатьма з них, спілкувався з їх командирами. Найчастіше вони не знали прізвища один одного, а знали тільки за позивними", - розповів Бірюков.
Радник президента зазначив, що через це виникають труднощі при виплаті родичам державних компенсацій.
"Де родичі? Як потім заплатити компенсацію? Прийняли купу поправок до законопроектів, купу якихось нормативних актів. Зрівняти добровольців в якихось правах. Була пророблена колосальна робота", - сказав він.
Бірюков також розповів, що багато добровольців "Правого сектора" перейшли в розпорядження ЗСУ. Зокрема, в 79-й бригаді, за його словами, "їх там майже ціла рота".
Водночас він зазначив, що чисельність добровольчого українського корпусу "Правий сектор" невелика.
"У ДУК "Правий сектор" завжди було ну 100 чоловік, 120. Я не рахував, вони самі так говорили", - сказав Бірюков.
Радник глави держави висловив свою думку про входження "Правого сектора" до складу ЗСУ.
"Якщо ми будуємо правову державу, то у нас там воюють Збройні сили, частини Національної гвардії плюс прикордонники і всі інші силові структури. Може, пора визначатися - ми будуємо правову державу або з якимись винятками?" - вважає він.
Як повідомляв ONLINE.UA, в ніч на 12 червня в ході запеклих обстрілів бойовиками передових українських позицій, обвалилася шахта «Бутівка» під Донецьком, в результаті чого загинули кілька добровольців.
Пізніше в Адміністрації президента пролунала заява про те, що  за фактом загибелі бійців на передовій 11 червня проводиться офіційне розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?