У Росії колишнього священика засудили за "шпигунство" в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії колишнього священика засудили за "шпигунство" в Україні

У Росії колишнього священика засудили за "шпигунство" в Україні
Джерело:  online.ua

Московський суд визнав винним у шпигунстві на користь США колишнього співробітника ФСБ і Московського патріархату Євгена Петріна, вирок для священика передбачає 12 років колонії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Російську службу Бі-Бі-Сі».
Прокуратура вимагала для священика 19 років колонії суворого режиму, при цьому захист наполягав на виправдувальному вироку. "Захист зв'язали по руках і ногах, не ознайомили з секретним законодавством, в порушенні якого звинувачувався наш клієнт", - заявив адвокат засудженого Іван Павлов.
Відомо, що Петрін, який, за словами свого брата Олексія, працював в ФСБ до 2013 року, а після почав працювати в Московській патріархії, був затриманий 5 червня 2014 року.
За версією слідчих, він працював в київському відділенні РПЦ, де "вступив в контакт з агентами розвідки США".
При цьому, як стверджує брат засудженого, на посаді священика Євгену "вдалося виявити іноземних агентів", які планували "домогтися розколу Російської та Української православних церков".
Російські ЗМІ також повідомляють, що в листі президенту РФ Володимиру Путіну і главі РПЦ родичі Петріна характеризують його як "щирого православного патріота Батьківщини", який "з юності брав приклад з Путіна Володимира Володимировича, вивчав його біографію, наслідував його і носив годинник, як він - на правій руці, - і як він, пішов працювати в ФСБ".
У лютому 2015 року прес-служба РПЦ заявила, що Петрін нібито не був священнослужителем.
Як повідомляв ONLINE.UA, в столиці Італії Римі затримали колишнього співробітника Служби інформації і безпеки Португалії (SIS), якого підозрюють у шпигунстві з метою передачі інформації російським спецслужбам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?