Генсек НАТО зробив гучну заяву про ядерну зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек НАТО зробив гучну заяву про ядерну зброю

Генсек НАТО зробив гучну заяву про ядерну зброю
Джерело:  online.ua

У НАТО мають намір забезпечити наявність надійної і безпечної системи ядерного стримування, заявив Генсек Альянсу Йенс Столтенберг.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Сегодня.
Відповідаючи на питання, чи має НАТО в планах розгортати балістичні ракети на сході Європи, Столтенберг відповів, що Альянс має намір забезпечити наявність надійних ядерних засобів стримування.
"У нас буде засідання групи ядерного планування НАТО. І ми зробимо оцінку. Ми хочемо забезпечити наявність надійних ядерних засобів стримування. Ми чекаємо інформації від США і Великобританії про їхній внесок у розвиток засобів ядерного стримування НАТО. Але деталі я розкривати не буду. Ми хочемо мати надійну і безпечну систему ядерного стримування в НАТО", - заявив Столтенберг на брифінгу перед зустріччю міністрів оборони країн-членів НАТО.
Крім того, відповідаючи на питання, який сигнал НАТО має намір послати Росії, Столтенберг заявив: "Наше послання таке: НАТО буде продовжувати захищати і забезпечувати оборону всіх країн-членів Альянсу від загроз з будь-яких напрямків. Саме тому ми здійснюємо найпотужніше посилення наших сил зі часів холодної війни".
Як повідомляв ONLINE.UA, німецький політолог Андреас Умланд вважає, що НАТО і ЄС повинні в діалозі з Москвою перейти від військових питань до економічних, при цьому в разі нападу РФ на країни Балтії найефективнішим способом боротьби з Росією будуть економічні санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?