Загибель глави ІДІЛ: журналіст знайшов неординарне пояснення
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель глави ІДІЛ: журналіст знайшов неординарне пояснення

Загибель глави ІДІЛ: журналіст знайшов неординарне пояснення

Журналіст-арабіст Іван Яковина пояснив загибель глави терористичного угруповання ІДІЛ Абу Бакра Аль-Багдаді тим, що його стратили самі терористи, позаяк ніяких перемог бойовиків останнім часом не спостерігалось.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста.
"Отже, халіф Абу Бакр убитий. Це дуже цікаво. Я з рік тому писав, що якщо Халіфат припиняє розширюватися і здобувати перемоги, то у його прихильників є лише два пояснення проблеми:
1. Чинний халіф накосячив, Аллах від нього відвернувся.
2. Сам халіфат, як інститут, виявився фальшивим, відповідно, не має благовоління Аллаха.
У першому випадку Шура (рада при халіфа) збирається і приймає рішення про його страту. Так-так, влада у нього абсолютна, але і відповідальність - теж. Спадкоємець займає трон. Якщо це не допомагає, то виникають сумніви в легітимності самого халіфату. Люди від нього відвертаються, він розпускається явочним порядком", - написав Яковина.
Журналіст упевнений, що вбили лідера ІДІЛ самі терористи.
"Сьогодні вбили Абу Бакра аль-Багдаді. Ці гаврики, звичайно, оголосили, що його шльопнули американці, але я майже не сумніваюся - свої ж і замочили, оскільки останнім часом ніяких перемог на фронтах не спостерігалося", - зазначив він.
Яковина вважає, що в зв'язку з убивством Абу Бакра Аль-Багдаді терористи намагатимуться здійснювати серії терактів в країнах Заходу.
"Перша фаза дезінтеграції Ісламської держави пройдена, починається друга. Вона ж - остання.
Так, і найважливіше: на цій стадії, боюся, Захід буде чекати ціла хвиля терактів (або хоча б спроб їх проведення)", - написав журналіст.
Нагадаємо, в грудні 2015 іранське агентство FARS повідомило, що Абу Бакр аль-Багдаді перебрався з Туреччини до Лівії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?