Адвокат Савченко пояснив, навіщо Путін відпустив Афанасьєва і Солошенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокат Савченко пояснив, навіщо Путін відпустив Афанасьєва і Солошенка

Адвокат Савченко пояснив, навіщо Путін відпустив Афанасьєва і Солошенка
Джерело:  online.ua

Адвокат звільненої з ув'язнення в Росії українського нардепа Надії Савченко Микола Полозов зробив припущення про причини підписання президентом РФ Володимиром Путіним указів про помилування українців Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter правозахисника.
На думку Полозова, Путін помилував незаконно засуджених українців для того, щоб вони не померли на території Росії. "Треба розуміти, що Путін звільнив тяжкохворих Солошенка і Афанасьєва не з міркувань гуманності, а щоб вони випадково не вмерли в РФ", - написав Полозов.
Згідно з інформацією джерела УНН, по прибуттю в Україну Солошенко і Афанасьєв проходитимуть стаціонарне лікування у відділенні Державної наукової установи "Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини" Державного управління справами.
Президент України Петро Порошенко призначив на сьогодні зустріч з українцями Геннадієм Афанасьєвим і Юрієм Солошенком в хірургічному корпусі науково-практичного центру профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами близько 17:00.
15 лютого адвокат українця Олександр Попков заявив, що у засудженого в Росії Г.Афанасьєва виявлено зараження крові.
29 березня МЗС України висловив протест проти утримання в РФ українця Ю.Солошенка, тому що незважаючи на виявлену тяжку хворобу, істотне погіршення його стану здоров'я і похилий вік, він був переведений з медичної частини колонії на загальний режим утримання.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилася перша фотографія звільнених українців Солошенка і Афанасьєва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?