Справа про загибель MH17: в ЄС виступили з гучним звинуваченням на адресу спецслужб Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа про загибель MH17: в ЄС виступили з гучним звинуваченням на адресу спецслужб Путіна

Справа про загибель MH17: в ЄС виступили з гучним звинуваченням на адресу спецслужб Путіна

Хакерську атаку на комп'ютери Ради безпеки Нідерландів з метою отримання матеріалів слідства у справі збитого малайзійського Boeing рейсу МН17 на Донбасі здійснили спецслужби Росії.
Про це йдеться в звіті Федеральної служби захисту конституції Німеччини, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт спецслужби Німеччини.
Звіт називається "Керовані спецслужбами електронні атаки Росії", і в ньому йдеться про те, що кібероперації проводять підконтрольні президенту Росії Володимиру Путіну Федеральна служба безпеки і зовнішня військова спецслужба ГРУ.
Однією з кібероперацій, проведених російськими спецслужбами, вказується атака на Раду безпеки Нідерландів "в тимчасовому контексті з оприлюдненням остаточного звіту восени 2015 року щодо причин катастрофи малайзійського літака рейсу MH17 17 липня 2014 роки над східною Україною".
Нагадаємо, інформація про атаку хакерського угруповання Pawn Storm на Рада безпеки Нідерландів з'явилася 23 жовтня 2015 року.
Основними цілями угруповання є урядові, військові і медіаресурси США, України та інших країн в Європі, Азії і на Близькому Сході, а також бази даних НАТО і сайти російських противників Кремля. Агентство Bloomberg також передбачало, що Pawn Storm може бути спецпідрозділом ФСБ Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, за дані про злочинців, причетних до краху Boeing МН17 17 липня 2014 року над Донбасом, а також про тих, хто допомагав приховувати докази, запропоновано солідну винагороду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?