Афанасьєв і Солошенко розповіли, через що пройшли в путінській тюрмі: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Афанасьєв і Солошенко розповіли, через що пройшли в путінській тюрмі: з'явилося відео

Афанасьєв і Солошенко розповіли, через що пройшли в путінській тюрмі: з'явилося відео

Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв, які в обмін на одеських сепаратистів повернулися в Україну, пояснили, через що пройшли під час тюремного ув'язнення в Росії.


Про це вони розповіли журналістам в науково-практичному центрі профілактичної і клінічної медицини ДУС в Києві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


Юрій Солошенко підкреслив, що йому безліч разів пропонували відмовитися від громадянства України. "Один рік, десять місяців і десять днів я чекав цієї хвилини. Чекав і вірив, що вона настане. Мені весь час погрожували, що моя країна мене забула, що консул відмовляється зі мною зустрітися, що мені буде краще, коли я прийму громадянство Росії і мене візьмуть під захист не як обвинуваченого, а як свідка. Хоча всі звинувачення і весь мій злочин писався в кабінетах ФСБ і вони жодного разу не відступили від того сценарію, який написали", - розповів він.


Також Солошенко додав, що велику надію він покладав на роботу контактної групи в Мінську, і віра на повернення в Україну до нього повернулася в день, коли він прочитав заяву президента України Петра Порошенка про обмін: "Віра в те, що я таки поїду додому у мене з'явилася 25 травня".


Він подякував усім, хто причетний до їх звільнення, а також підкреслив, що Росія буде ворожа Україні до тих пір, поки існує режим президента РФ Володимира Путіна.


У свою чергу, Геннадій Афанасьєв закликав міжнародних партнерів України не скасовувати економічні санкції проти РФ: "Я пройшов всюди тортури і біль і бачив багато цієї ж негоди у багатьох людей. Я прошу вас не відмовлятися від санкцій, продовжити цю політику".


"Завдяки вам, можливо, найближчим часом повернеться Олег Сенцов, Олександр Кольченко та інші українські політв'язні", - додав Афанасьєв.


Також в мережі з'явилося відео виступу Солошенко і Афанасьєва:


Відео: канал Громадське Телебачення


Як повідомляв ONLINE.UA,  літак з Афанасьєвим і Солошенко приземлився в аеропорту "Бориспіль" поблизу терміналу "В" близько 17:45.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?