США назвали суму допомоги Україні на оборону
Категорія
Світ
Дата публікації

США назвали суму допомоги Україні на оборону

США назвали суму допомоги Україні на оборону
Джерело:  Укрінформ

Верхня палата  Конгресу США  прийняла законопроект, що визначає бюджет Пентагону на 2017 рік, в якому передбачена фінансова підтримка на оборонні потреби України в розмірі до $500 млн.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.
"Для надання допомоги і підтримки, описаної в пункті (а) для уряду України можуть бути використані $250 млн", - говориться в документі.
При цьому вказується на можливість додаткового використання $250 млн за окремим рішенням міністра оборони за погодженням з головою Державного департаменту США. Для цього представники адміністрації повинні переконати Конгрес, що Україна "здійснила значні кроки в проведенні структурних реформ" в сфері оборони, в тому числі щодо боротьби з корупцією та підвищення рівня відповідальності влади.
Нижня палата Конгресу США ухвалила подібний законопроект (H. R. 4909) з бюджетом для Пентагону в середині травня. У ньому військова підтримка для України визначається в розмірі $150 млн. По процедурі, обидва законопроекти повинні пройти процедуру узгодження, де всі пункти, в тому числі фінансування операцій за кордоном будуть приведені до єдиного значення. Після цього документ подається на підпис президенту США.
В адміністрації Білого дому заявили, що Барак Обама має намір накласти вето на законопроект в нинішньому вигляді, оскільки цей бюджет не в змозі надати Збройним силам США досить коштів, необхідних для досягнення безпеки. Раніше в адміністрації заявляли, що президент наполягає на виділенні додаткових асигнувань для боротьби проти ІДІЛ, а також продовження інших військових операцій за кордоном.
В цілому в проекті бюджету Пентагону (у варіанті Сенату США) заплановано виділення $500 млрд на операції за кордоном. Це на $200 млрд більше, ніж в поточному році.
Раніше повідомлялося, що колишній посол США в Україні  Стівен Пайфер розповів, що в разі, якщо президентом Сполучених Штатів стане Хілларі Клінтон, в залежності від поведінки Росії, вона готова буде розглянути можливість надання Україні летального озброєння.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?