Загроза нового вторгнення Росії в Україну: розкритий можливий сценарій Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Загроза нового вторгнення Росії в Україну: розкритий можливий сценарій Путіна

Загроза нового вторгнення Росії в Україну: розкритий можливий сценарій Путіна
Джерело:  online.ua

Військовий експерт, директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський вважає, що  президент Росії Володимир Путін  не залишив своїх планів щодо збереження України в зоні свого впливу, а також розповів, як далеко може зайти російський лідер.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"У вересні вибори в Держдуму РФ, тому одним з "подарунків" виборцю в Росії могла б бути маленька "перемога" в Україні. Путін своїх цілей не залишив: збереження України в зоні впливу Росії, промацування Заходу на здатність до контрдій", - сказав він.
З військової точки зору для України це буде означати спроби Росії розширити зону контролю бойовиків на всю територію Донбасу.
"Спроби розширити зону контролю окупаційної "влади" на всю територію Донецької та Луганської областей. Як цього можна досягти? Якщо брати район зіткнення, то там зараз паритет. Для серйозного наступу у противника сил немає. Однак сили для наступу знаходяться на кордоні - на території Росії. Є інформація, що РФ нарощує військовий потенціал біля наших кордонів. Крім того, в серпні цього року в РФ будуть навчання "Кавказ 2016". Це дозволить, не прикриваючись нічим, зосередити значні сили біля кордонів України", - вважає експерт.
Він також розповів, як РФ зможе задіяти ці сили і не отримати нову порцію санкцій.
"Можуть для прикриття своїх дій провести "вибори" на непідконтрольних Україні територіях і визнати результати. Не важливо, визнає це світ чи ні. Путіну ніхто не заважав розгорнути свої війська в Південній Осетії. Там ціла база. Путін може посилатися на "законну" владу окупованих територій. Так він заведе війська і буде намагатися мінімізувати санкції Заходу. Це все повинно бути паралельно з дестабілізацією ситуації всередині України", - зазначив Сунгуровський.
Читайте повний текст  інтерв'ю Миколи Сунгуровського ONLINE.UA: Новий наступ на Донбасі: військовий експерт про те, як далеко може зайти Путін

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?