Колишній луганський губернатор зробив гучну заяву про переселенців
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишній луганський губернатор зробив гучну заяву про переселенців

Колишній луганський губернатор зробив гучну заяву про переселенців
Джерело:  interfax.com.ua

Заступник міністра з питань окупованих територій і вимушених переселенців і е кс-губернатор Луганської області Георгій Тука заявив, що реальна кількість вимушених переселенців становить близько 800 тисяч осіб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Реальна кількість людей, які проживають на території "великої" України, - близько 800 тисяч", - сказав він в ході конференції "Політичні права внутрішньо переміщених осіб в Україні".
За його словами, відповідне дослідження проводилося міжнародними організаціями, які аналізували збільшення навантаження на навчальні заклади, пологові будинки, в місцях реєстрації переселенців, зміни там статистики смертності та інших показників.
Тука додав, що за даними Міністерства соціальної політики кількість зареєстрованих переселенців становить понад 1,7 млн ​​осіб. Він також розповів, що міністр Вадим Черниш та його заступники не отримують зарплат і компенсацій службових витрат.
"Заробітної плати ми не отримуємо, компенсації за використання зв'язку ми не отримуємо, (працюємо) на добровільних засадах", - зазначив Тука.
Він додав, що вважає найбільшим досягненням Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб спрощення порядку державної реєстрації переселенців.
Нагадаємо, раніше Георгій Тука прокоментував "сепаратистський скандал" в Лисичанську на Луганщині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?