Під Кабміном йде масштабна акція протесту: опубліковані фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Під Кабміном йде масштабна акція протесту: опубліковані фото і відео

Під Кабміном йде масштабна акція протесту: опубліковані фото і відео
Джерело:  online.ua

Під будівлею Кабінету міністрів в Києві мітингують вчені НАН України з вимогою збільшення фінансування наукової галузі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112 Україна.
Акція досить численна, протестуючі перекривають вулицю Грушевського.


У квітні 2016 року вчені також мітингували під стінами ВР з вимогою збільшення фінансування науки. Відповідно до Закону "Про наукову і науково-технічну діяльність" від 2015 року фінансування науки повинно було складати 1,7% від ВВП, однак в держбюджеті України на цю галузь виділено тільки 0,2% ВВП. На думку вчених, це робить неможливим оплату праці молодим фахівцям і тягне припинення фінансування наукових програм.


При цьому міністр науки і освіти Лілія Гриневич підкреслила, що на сьогоднішній день "кризово необхідні 610 млн грн на всі академії для дофінансування заборгованості по виплатах по зарплаті", тому терміново потрібно внести зміни в бюджет. Наразі, за словами Гриневич, в міністерстві проводиться аудит визначення найважливіших напрямків діяльності.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в Донецьку пройшов "мітинг" проти міжнародної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі, при цьому в соцмережах жорстко висміяли акцію сепаратистів

.


Фото: 112 Україна


Фото: УНН


Фото: УНН

Фото: УНН



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?