У Гонтаревої визнали неплатоспроможним ще один банк
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гонтаревої визнали неплатоспроможним ще один банк

У Гонтаревої визнали неплатоспроможним ще один банк

Правління Національного банку України на чолі з Валерією Гонтаревою віднесло ПАТ «Класикбанк» до категорії неплатоспроможних.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.
"14 червня 2016 року Правління Національного банку України прийняло рішення № 67-рш / БТ про віднесення ПАТ «Класикбанк» до категорії неплатоспроможних. Підставою для такого рішення стало неприведення банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства протягом 180 днів з моменту віднесення до категорії проблемних", - йдеться в повідомленні.
«Класикбанк» був віднесений до категорії проблемних у грудні 2015 року у зв'язку з непрозорою структурою власності, відзначають в Нацбанку.
1 квітня банк повідомив НБУ, що зазначені у відомостях про структуру власності особи є номінальними власниками на користь Сергія Думчева, колишнього голови правління ПАТ "КБ "Преміум".
Заявлений бенефіціар банку не надавав пакет документів для узгодження придбаної істотної участі. Також банк і власник не змогли реалізувати альтернативне рішення цього питання, наприклад, відчуження банку на користь третьої особи.
Оскільки протягом терміну, встановленого законом, структура власності банку не була приведена у відповідність до вимог Національного банку, регулятор був зобов'язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.
У банку були розміщені вклади 65 фізичних осіб. Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 258 тис. грн.
Раніше повідомлялося, що фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав процедуру ліквідації київського банку "Хрещатик", підставою для якого стало рішення Національного банку про відкликання ліцензії та ліквідацію київської фінустанови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?