У Росії соцмережі скипіли через рішення щодо одіозного генпрокурора Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії соцмережі скипіли через рішення щодо одіозного генпрокурора Путіна

У Росії соцмережі скипіли через рішення щодо одіозного генпрокурора Путіна
Джерело:  Дощ

Рада Федерації РФ одноголосно затвердила Юрія Чайку, якого неодноразово звинувачували в корупції, на посаді генерального прокурора Росії ще на п'ять років.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Дождь.
Сенатори одноголосно проголосували за ухвалення відповідного рішення на засіданні в середу. Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко відзначила, що на посаді генпрокурора Чайка "виявив себе виключно як людина фахова, компетентна, вимогливий».
Раніше президент Росії Володимир Путін вніс до Ради Федерації кандидатуру Юрія Чайки для повторного призначення на посаду генпрокурора.
Варто зазначити, що користувачі мережі в Twitter висловили обурення таким рішенням Ради Федерації РФ.





Юрій Чайка був призначений генеральним прокурором РФ в червні 2006 року постановою Ради Федерації. Через п'ять років, 22 червня 2011 року, він був знову призначений на цю посаду.
Як відомо, на початку грудня 2015 року Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального опублікував текст і фільм-розслідування про бізнес сім'ї Чайки. За даними ФБК, у одного з синів генпрокурора Артема Чайки є готель в Греції і банківські рахунки в Швейцарії, куди переводять гроші, отримані в результаті незаконних махінацій. Серед злочинних схем, які описав ФБК, є захоплення контролю над Верхнєленським пароплавством і продаж його судів фірмам-фальшивкам. Також в розслідуванні є натяк на можливу причетність Артема Чайки до загибелі колишнього директора цього підприємства.
Всі звинувачення Чайка відкинув, назвавши розслідування ФБК замовленим головою фонду Hermitage Capital Уїльямом Браудером і спецслужбами США, які «стоять за ним».
Раніше в мережі висміяли пропагандиста президента РФ Володимира Путіна, журналіста кремлівського пулу Дмитра Смирнова, яких похвалився досягненнями Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?