Авіація розвалюється: на Заході розвінчали пропаганду про військову міць Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Авіація розвалюється: на Заході розвінчали пропаганду про військову міць Путіна

Авіація розвалюється: на Заході розвінчали пропаганду про військову міць Путіна
Джерело:  Business Insider

У четвер, 9 червня, Росія "заземлила" весь флот літаків Су-27, який налічує близько 300 одиниць, після того, як

винищувач цієї моделі розбився, в результаті чого загинув пілот. Останній епізод - лише один з низки смертельних випадків, які підкреслюють проблеми в утриманні та модернізації російських військових сил.


Журналіст Алекс Локі в статті «Військово-повітряні сили Росії, можливо, розпадаються на частини» для Business Insider, переклад якої зробив ONLINE.UA, розповів про проблеми в російській авіації на прикладі їх нового «винищувача п'ятого покоління».


У березні Росія вивела велику частину своїх кращих пілотів з Сирії, незважаючи на те, що «у них залишалися ще важливі невиконані завдання», як, наприклад, оточення Аллепо, зауважує науковий співробітник з питань оборони в Вашингтонському інституті близькосхідної політики Джефф Уайт.


З моменту виведення президентом Росії Володимиром Путіним частини військових з Сирії, російські літаки провели ряд резонансних і ризикованих маневрів, включаючи

симуляцію атаки на американський есмінець «Дональд Кук»

і провівши «професійні трюки» над розвідувальним літаком США, який здійснював патрулювання Балтійського моря в міжнародному повітряному просторі.


Більш того, російський багатоцільовий винищувач п'ятого покоління Т-50, або ПАК ФА, був помічений над територією анексованого Криму під час "Авіадартса" - всеросійського змагання військових льотчиків в реальних умовах (в цьому році змагання проходили в Криму, - ONLINE.UA).


Політ Т-50 над Кримом був особливо нахабним, з урахуванням того, що Росія нелегально анексувала український півострів в 2014 році. І хоча тактика була ідеальною з точки зору пропагандистських цілей, винищувач не витримує критики при уважному вивченні.


Розробка Т-50 (перша по-справжньому нова конструкція літального апарату, створеного в Росії за останній час), супроводжувалася труднощами. Росія систематично розхвалює літак як «винищувач п'ятого покоління», але, за даними інформаційної групи Jane's (британська компанія, що спеціалізується на військовій, аерокосмічній і транспортній тематиці, - ONLINE.UA), таким він є лише на словах.


Конструкція літака не дозволяє адекватно інтегрувати бортове радіоелектронне обладнання та досягти характеристик, що забезпечують малу помітність, що необхідно для справжніх літаків п'ятого покоління, таких як американські F-22 Raptor і F-35 Lightning II.


Т-50 не зміг справити враження на авіашоу в Сінгапурі, а Індія була настільки не в захваті від Т-50, що вирішила відкласти свою версію винищувача, пославшись на негаразди з двигуном і високу ціну.


Є велика ймовірність того, що політ Т-50 над Кримом був ще однією показовою пропагандистською дією, щоб показати наявність у Росії прогресивних і потужних військово-повітряних сил, незважаючи на докази зворотного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?