Антикорупціонери попросили позбавити недоторканності нардепа
Категорія
Україна
Дата публікації

Антикорупціонери попросили позбавити недоторканності нардепа

Антикорупціонери попросили позбавити недоторканності нардепа

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура просять генпрокурора Юрія Луценка підписати подання на зняття недоторканності та арешт депутата від фракції "Воля народу" Олександра Онищенка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fаcebook журналіста Дмитра Гнапа.
"Ще одним народним депутатом-арештантом може стати більше найближчим часом. Є інсайдерська інформація, що НАБУ підготувало подання на зняття недоторканності та арешт народного депутата Олександра Онищенка. Відомого також як Кадиров. Подання вже підписано антикорупційним прокурором Холодницьким і лежить на столі у генпрокурора Луценка. Сподіваюся, Юрій Віталійович виконає свою обіцянку ловити "дійсно велику рибу", - написав він.
Інформацію про існування такого подання Українській правді підтвердили в прес-службі НАБУ. Онищенко в свою чергу, в коментарі виданню повідомив, що йому нічого про це не відомо.
"Я про це нічого не знаю. Але я вчора подав заяву в Генпрокуратуру на голову НАБУ Ситника про те, що він виконує політичні замовлення. Прошу порушити кримінальну справу за трьома статтями", - сказав він.
На питання, чи не збирається він залишати країну і ховатися, він сказав: "Ні, я буду чекати".
У березні НАБУ проводило обшук в приміщенні Онищенка у справі про реалізацію природного газу компанією "Укргазвидобування". Нардеп подав заяву в ГПУ про скоєння злочину через проведення обшуку його приймальні детективами бюро.
У той же час голова НАБУ Артем Ситник повідомив, що під час обшуку приймальні одного із народних депутатів співробітники Національного антикорупційного бюро виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова. Очевидно, що мова йшла про Онищенка.
Сам Онищенко тоді повідомляв, що за кілька днів до обшуку був на допиті в НАБУ, де, за його словами, його попросили надати компромат на екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, однак він відмовився це робити.
Раніше повідомлялося, що детективи НАБУ і САП провели обшук в офісних приміщеннях підконтрольної бізнесменові Ігорю Коломойському авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?