Побоїща з росіянами на Євро-2016: ЗМІ знайшли донбаський слід
Категорія
Спорт
Дата публікації

Побоїща з росіянами на Євро-2016: ЗМІ знайшли донбаський слід

Побоїща з росіянами на Євро-2016: ЗМІ знайшли донбаський слід
Джерело:  online.ua

Серед російських уболівальників, які влаштували побоїща на Євро-2016 у Франції, є люди, які воювали на Донбасі за бойовиків ДНР.
Про це повідомляє inforesist з посиланням на Inforesist.
Журналіст британської газети The Independent Кім Сенгупта поспілкувався з російським фаном, якого називає Микола. У ньому він упізнав чоловіка, з яким спілкувався два роки тому в Слов'янську і Краматорську, де той перебував в якості "добровольця".
"Два роки тому в Слов'янську і Краматорську, на бунтівному сході України, Микола заявляв мені, що він там допомагає пораненим, а не бере участі в бойових діях. Зараз він наполягає, що перебуває у Франції просто щоб дивитися футбол і не шукає собі ніяких неприємностей", - пише журналіст.
Росіянин розповів, що хулігани, які били англійських уболівальників в Марселі, "більше ніж ультрас", вони проходили тренування з бойових мистецтв.
Видання також наводить слова Миколи про те, що ті фанати, яких Франція має намір депортувати, не били англійців.
"Це трохи нагадує те, як це було в Україні. Ті, хто хвалиться найбільше, не є найбільш небезпечними і не є лідерами. Найбільш небезпечні і справжні лідери ті, хто не говорить багато і впевнені, що їхні обличчя приховані", - наводить журналіст слова російського вболівальника.
Раніше повідомлялося, що дисциплінарний комітет УЄФА наклав на збірну Росії умовну дискваліфікацію, яка буде застосована в разі повторного порушення вболівальниками правил УЄФА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?