Вселенський православний патріарх вирішив, що обійдеться без Російської церкви
Категорія
Світ
Дата публікації

Вселенський православний патріарх вирішив, що обійдеться без Російської церкви

Вселенський православний патріарх вирішив, що обійдеться без Російської церкви
Джерело:  Укрінформ

Вселенський патріарх, предстоятель Константинопольської православної церкви Варфоломій I заявив, що історична зустріч церковних лідерів на Всеправославному соборі обійдеться без участі в ній Російської православної церкви.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
Раніше Російська православна церква (РПЦ) відмовилася від участі у Всеправославному соборі. Крім того, ще одразу кілька помісних Православних церков - Болгарська, Антіохійська і Грузинська - відмовилися від участі в Соборі, а Сербська церква виступила за його перенесення.
Як пише ABC News, Вселенський патріарх висловив надію, що РПЦ, а також три інші церкви, які відмовилися від участі у Всеправославному соборі, змінять своє рішення. За його словами, на зустрічі православних церков в Женеві в січні всі церкви погодилися взяти участь в соборі.
Всеправославний собор - перша зустріч церковних лідерів протягом більш ніж тисячоліття. Собор повинен початися в неділю, він покликаний об'єднати лідерів 14 незалежних православних церков для встановлення єдності серед 300 мільйонів православних християн.
Раніше в мережі з'явилося відео, яке демонструє, як служителі Російської православної церкви в Республіці Карелії позбавляють росіян житла.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?