Переговори в Мінську: Геращенко розповіла, як Росія шантажує Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори в Мінську: Геращенко розповіла, як Росія шантажує Україну

Переговори в Мінську: Геращенко розповіла, як Росія шантажує Україну

На переговорах Тристоронньої групи в Мінську Росія шантажує Україну, при тому, що бойовики розгорнули реальні бойові дії на Донбасі.
Про це заявила учасник переговорів, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
За її словами, бойовики повністю заблокували питання звільнення українських заручників, а Україна не може "витягати людей, тому що ключі від усіх камер і тюрем - в Кремлі».
«Тільки Кремль і ФСБ дають дозвіл на звільнення тих чи інших людей. Сьогодні Кремль шантажує нас амністією", - додала Геращенко.
Також вона висловила своє обурення пасивною позицією ООН, яка не заявляє про свого співробітника, захопленого бойовиками.
"Де публічна позиція ООН?.. Чи може організація ООН мовчати, коли її представник, який має відповідний статус, утримується заручником, його називають військовим злочинцем, до нього не пускають адвокатів? Тільки вчора пустили адвоката після наших сил і нервів", - підкреслила вона.
Геращенко зазначила, що в мінському процесі "ключове - безпечний і гуманітарний блок".
"Виконання вимог (по них) створить підстави до переходу до політичного блоку", - сказала вона.
"Останній місяць ми говоримо про значне погіршення ситуації на Донбасі, ескалацію конфлікту", - заявила вона.
Також Геращенко розповіла, що, за словами Євгена Марчука, представника України на мінських переговорах, за останні два тижні бойовики випустили по українських військових 3400 снарядів.
"Де вони взяли ці снаряди? Де цей військторг?" - обурилася вона.
Крім того, вона додала, що саме тому "українська сторона порушує питання кордону як пріоритетне».
«Інші кажуть: давайте проведемо вибори, а потім питання кордону. Ми наполягаємо, що питання кордону є пріоритетним", - підкреслила Геращенко.
Також представник України зазначила, що бойовиками було повністю заблоковано звільнення українських військових, яких вони утримують в заручниках.
"На сьогоднішній день повністю заблокований процес звільнення заручників, з боку бойовиків. На окупованих територіях, за інформацією СБУ, щонайменше 112 заручників - це військові і цивільні. Ми готові до компромісу в питанні заручників", - додала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ірина Геращенко розповіла про абсурдні звинувачення, які бойовики висунули затриманому ними вченому-історику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?