Рада ухвалила гучний закон про українську мову на радіо
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила гучний закон про українську мову на радіо

Рада ухвалила гучний закон про українську мову на радіо

Верховна Рада затвердила закон "Про телебачення і радіомовлення", який встановлює 35-відсоткові квоти для пісень українською мовою в радіоефірі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду. Життя.
За законопроект №3822-Д за основу і в цілому проголосували 268 народних депутатів.
Тепер телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень українською мовою не менше 35% від загального обсягу пісень, поширених протягом доби, зокрема, не менше 35% від загального обсягу пісень, поширених в кожному проміжку часу з 7.00 до 14.00 і з 15.00 до 22.00 години.
Радіостанції, які ставлять пісні офіційними мовами Євросоюзу в обсязі не менше 60% загального обсягу пісень, поширених протягом доби, зокрема, не менше 60% у часових проміжках з 7.00 до 14.00 і з 15.00 до 22.00 години, повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше 25% загального обсягу пісень, поширених протягом доби, в тому числі не менше 25% у часових проміжках з 7.00 до 14.00 і з 15.00 до 22.00 години.
Закон про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах) передбачає перехідний період. Документ став компромісом між авторами двох попередніх законопроектів, які Рада не змогла ухвалити 2 червня. Національній раді з питань телебачення і радіомовлення надають відповідні повноваження контролювати виконання закону.
Нагадаємо, раніше активісти вимагали впровадження 75% квоти для творів українською мовою на радіо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?