Росіян тонко "позбавили" права на російську мову
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіян тонко "позбавили" права на російську мову

Росіян тонко "позбавили" права на російську мову
Джерело:  online.ua

Популярний український блогер Горький Лук

заявив, що росіяни винні українцям за те, що говорять російською мовою, який походить саме з України.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Я розцінюю українську та російську мови як діалекти однієї. Я не буду сперечатися з філологами, з усякими там вченими. Мови ці народилися в одному і тому ж місці, там, де ми живемо. Але фактично це діалекти нашої мови. Це мови Подніпров'я, наші мови, і ми маємо на них повне право. Це не мокшанські, там, не ерзянь вал, не удмуртська, не якісь ще, які є мовами Залішання. Це наші внутрішні діалекти. Я не збираюся оскаржувати патентні права з якимись «кацапами», які живуть в Москві, які, в принципі, повинні п **** ти мокшанською. Якщо вони взяли в користування російську мову, це не говорить, що вона їхня безроздільно. Українська мова, російська мова - це все сталося приблизно на серединці того місця, де ми живемо... Це наше внутрішнє питання, як ми говоримо, якою мовою...", - сказав блогер.


За його словами, українська та російська мови є діалектами цивілізації, яка народилася в Україні.


"Російська, українська фактично є діалектами цивілізації, яка народилася тут. Яка була заснована на семи пагорбах Києва, яка звідси пішла якось змінюватися (там десь, тут так) але, все одно, це наше все, наше майно. Я вважаю, що Москва нам повинна викошувати бабки за те, що вони говорять російською", - вважає Горький Лук.


Раніше

блогер пояснив різницю в значеннях слів "росіянин" і "кацап"

.


Читайте

повний текст інтерв'ю Горького Лука ONLINE.UA: Москва должна украинцам деньги за то, что говорит на русском языке


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?