Савченко назвала ватажків ДНР і ЛНР полоненими Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко назвала ватажків ДНР і ЛНР полоненими Кремля

Савченко назвала ватажків ДНР і ЛНР полоненими Кремля

Народний депутат Надія Савченко, яка заявляла про готовність вести переговори з ватажками ДНР і ЛНР, назвала Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького бранцями Кремля
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Нардеп заявила, що не очікувала такої негативної реакції в суспільстві на заяву про прямі переговори з ватажками бойовиків, хоча їй розповідали, як ЗМІ можуть перекрутити слова.
"Я намагалася донести те, про що я готова говорити з двома людьми - Плотницьким, Захарченком на прямому рубежі вогню. Якщо є довіра, то ми будемо обмінюватися людьми. Я не мала на увазі маріонеток Кремля, щоб збирати якісь платформи на зразок Мінської, я не збиралася втягувати туди політику і приводити їх у політику. Це все буде пізніше. Для початку мова йде про людей (полонених - ред.). Ми також взяли в полон їхніх бійців. І ці бійці їм як командирам повинні бути так само дорогі, якщо вони дійсно хороші командири, справжні офіцери і люди честі. Ось тільки на цій платформі я збиралася з ними говорити. При цьому говорити в тристоронньому форматі за участю трьох осіб - двоє їх і я одна. Більше ніхто не потрібен", - розповіла Савченко в інтерв'ю виданню.
Вона зазначила, що Захарченко та Плотницький не можуть самостійно говорити і щось вирішувати, адже є заручниками Кремля.
"Не можуть. Тому що вони такі ж полонені, вони такі ж заручники Кремля. Я просто хочу, щоб в них прокинулася сміливість. Я хочу, щоб вони дійшли до того, що вони щось можуть, а не тільки бути маріонетками. І якби мені зараз сказали: "Надя, ти знову йдеш до нас в полон, але ми віддаємо всіх твоїх", я б уже була там. І я хочу, щоб вони зробили це так само", - сказала Савченко.
На питання, які аргументи вона буде до них застосовувати, щоб ватажки бойовиків раптом стали самостійними, нардеп відповіла:
"Це те, про що я буду говорити з ними, а не з вами. Тому що ви не зрозумієте ні слова, ви напишете все так, що не зрозуміє світ. А ми поговоримо так, що або зрозуміємо один одного, або не зрозуміємо. Тому давайте не будемо розкривати всі карти".
Савченко розповіла, як сприймає заяви про те, що її слова про прямі переговори з Плотницьким і Захарченком були вигідні Кремлю.
"Мені, чесно кажучи, все одно, що говорять навколо мене. Кремль може нарізати по букві з моїх слів і скласти те, що їм вигідно. Вони перекручують все, як тільки можна. Але всі чудово розуміють, що світ не може існувати в постійній ворожнечі. У далекій перспективі - це прекрасні взаємини в усьому цивілізованому світі, але перспектива ця, на жаль, ще дуже далека. Кремлю не потрібно робити з цього передчасні висновки, і зараховувати мене в свою користь. Я не за Кремль, я проти Кремля буду завжди. Але я за росіян, хоча, в першу чергу, я за українців. Але з Кремлем можна буде працювати тільки тоді, коли у них зміниться влада", - підкреслила депутат.
Раніше Надія Савченко розповіла про різницю між сепаратистами і "ополченцями", які воюють на Донбасі проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?