В Україні знову підвищують деякі тарифи
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні знову підвищують деякі тарифи

В Україні знову підвищують деякі тарифи
Джерело:  online.ua

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, остаточно затвердила своєю постановою нові тарифи на воду.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».
В ході засідання НКРЕ прийняла постанову "Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення".
Основними причинами підвищення тарифів є зростання цін на електроенергію і підвищення заробітної плати працівникам підприємств. Відзначається, що суми конкретних ставок тарифів будуть відрізнятися в кожному окремому випадку і залежатимуть від зростання цін на енергоносії, розміру заробітних плат і інвестиційних програм.
За даними НКРЕ, близько 35-55% в структурі тарифу на холодну воду складає електроенергія, в зв'язку з цим підвищення тарифу на холодне водопостачання може становити від 5 до 50%.
Раніше в Київводоканалі заявляли, що в Києві подорожчання холодної води відбудеться з 1 серпня і складе 30 відсотків - з 8,68 до 12 грн за кубометр для приватних будинків з централізованим водопостачанням і водовідведенням та з 10,24 до 13,43 грн за кубометр для багатоповерхівок.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні з 1 червня 2016 року тарифи на гаряче водопостачання зросли до 63-78 грн за кубометр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?