Російська церква виступила з заявою проти Ради
Категорія
Світ
Дата публікації

Російська церква виступила з заявою проти Ради

Російська церква виступила з заявою проти Ради
Джерело:  online.ua

Українські парламентарії не мають наміру боротися з розколом церкви і хочуть перетворити Українську православну церкву на заручника політичної ситуації. Так в Російській православній церкві відреагували на звернення Верховної Ради до вселенського патріарха про надання незалежності церкві України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
«Замість того, щоб займатися своєю прямою роботою - ухваленням законів, що забезпечують захист гідності українців і зміцнення суспільної злагоди, Рада вирішила стати самозваним органом управління міжцерковних стосунків», - вважає глава синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ РПЦ Володимир Легойда.
За його словами, таке звернення Ради є прикладом грубого порушення національного та міжнародного права.
Як повідомляв ONLINE.UA, до патріарха Константинопольського Варфоломія Верховна Рада звернулася 16 червня. У постанові, за яку проголосували 245 депутатів, його просили визнати недійсним акт вселенського патріарха про приєднання Київської митрополії до Московського патріархату від 1686 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?