Скільки коштуватиме долар в Україні: прогноз до кінця року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки коштуватиме долар в Україні: прогноз до кінця року

Скільки коштуватиме долар в Україні: прогноз до кінця року
Джерело:  online.ua

Про те,

скільки коштуватиме долар в Україні в кінці 2016 року, чинники, які впливають на курс гривні, і як референдум у Великобританії визначатиме співвідношення вартості євро і долара, в інтерв'ю ONLINE.UA розповів керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times, економіст Ерік Найман.


-

В Україні продовжують вводити тимчасові адміністрації в банках. На цьому тижні ад

міністрацію ввели в «Класік Банк» Сергія Думчева. До цього були «Михайлівський», «Хрещатик» та інші. Як таке навантаження на Фонд гарантування вкладів фізосіб вплине на курс гривні?


- Не думаю, що це вплине на курс гривні. Ось коли ляже «Приват», тоді мало нікому не здасться.


-

Чому влітку вже традиційно посилюється курс гривні?


- Влітку пропозиція долара більше попиту. Зараз НБУ навіть викуповує валюту. Якби НБУ цього не робив, то курс би був десь 24,5 грн за долар (зараз долар коштує в районі 25 грн - ONLINE.UA).


-

А восени ситуація може змінитися

?


- Зазвичай так буває. Це викликано тим, що Україна починає закуповувати газ. Це призводить до подорожчання долара. Якщо «Нафтогаз» почне робити закупівлі в липні-серпні, великого негативу для гривні очікувати не варто.



Ерік Найман, фото: Facebook



-

Цього року НБУ вже двічі знижував облікову ставку: з 22% до 19% і з 19% до 18% Можливе ще зниження в цьому році?


- Так. Сказати точно, наскільки знизять, важко, але я очікую зниження в цьому році.


-

В Америці вже довго і голосно говорять про підвищення ставки ФРС, але зробили це раз, і на 0,25% в кінці 2015 року. Це у них така продумана політика?


- Так. Їх політика продумана набагато краще. На мій погляд, у Федеральної резервної системи США дві мети - зниження безробіття в США і зниження інфляції. Ставка - інструмент для цих цілей. Вони дивляться на ці два показники і відштовхуються від них.


-

Якою буде доля євро в зв'язку з референдумом

про вихід Британії з Євросоюзу 23 червня цього року?


- Якщо Великобританія вийде зі складу ЄС, то можна очікувати паритету між доларом і євро. Можливо, євро стане дешевше долара. Якщо Великобританія не вийде з ЄС, то євро трохи подорожчає по відношенню до долара.



- Який ваш прогноз по долару на кінець року?


- Кінець року - 27-28 гривень за долар.


Олександр Куриленко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?