Справа скандального нардепа Онищенка: НАБУ дізналася, де він
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа скандального нардепа Онищенка: НАБУ дізналася, де він

НАБУ
Справа скандального нардепа Онищенка: НАБУ дізналася, де він

Народний депутат від групи "Воля народу" О лександр Онищенко, якого підозрюють в організації масштабних корупційних схем, вилетів у французьку Ніццу і до сих пір перебуває за межами України.
Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України, посилаючись на звіт Держприкордонслужби, передає ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт НАБУ.
«За інформацією, отриманою від Державної прикордонної служби, народний депутат України Олександр Онищенко вилетів на чартерному рейсі в напрямку французького міста Ніцца 14 червня 2016 року о 19:54. Станом на 15:00 16 червня назад в Україну він не повернувся", - йдеться в повідомленні.
У той же час детективи НАБУ підкреслили, що «немає ніякого законного механізму, який би дозволяв обмежувати свободу його пересування».
«Відповідно до чинного законодавства, щодо народного депутата України правоохоронні органи не можуть проводити будь-які негласні слідчі дії (спостереження, прослуховування і так далі) або затримувати його без згоди Верховної Ради", - додали в НАБУ.
Тим часом, директор Бюро Артем Ситник запевнив, що «які б дії не робив Олександр Онищенко, Національне бюро буде реагувати пропорційно, щоб не дати йому уникнути відповідальності".
"Якщо навіть він вирішить ховатися від слідства, він буде оголошений в міжнародний розшук. Для цього є всі необхідні механізми. Звичайно, за умови, що Верховна Рада таки позбавить його імунітету", - резюмував Ситник.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше сам Олександр Онищенко спростовував заяви про свою втечу з України, запевняючи, що в Києві і 17 червня з'явиться до Верховної Ради.
Нагадаємо, 15 червня НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності за підозрою в причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною.
Пізніше в соцмережах почали з'являтися чутки про втечу депутата за межі України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?