Екс-міністр РФ розповів, коли настане смерть економіки Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Екс-міністр РФ розповів, коли настане смерть економіки Росії

Екс-міністр РФ розповів, коли настане смерть економіки Росії
Джерело:  ТАРС

Економіка Росії

функціонує за рахунок накопичених раніше резервів, яких вистачить не більше ніж на два-три роки.


Про це заявив колишній глава Мінфіну РФ Олексій Кудрін, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


"Ми поки живемо за рахунок минулого, в такій невагомості, не чуючи реалій. Ми продаємо наші нафтові резерви, Центральний банк друкує рублі, ми покриваємо дефіцит. Ще два-три роки зможемо це робити", - сказав він.


На думку фінансиста, Центробанк намагається утримати гроші в економіці, але "паралельно заважає кредитуванню по інших каналах економіки".


"Виходить, що ми не через ті канали підтримуємо економіку, у нас не зовсім гнучка маса грошей в економіці. У цьому сенсі це ризик. А якщо ми відмовимося від Резервного фонду - а ми повинні відмовитися повністю протягом двох років, - то ми зберігаємо такий дефіцит", - додав він.


Кудрін також підкреслив, що не варто чекати повернення до високих цін на нафту.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

російський економіст дав прогноз дій президента РФ Володимира Путіна після того, як бюджет РФ залишиться без грошей

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?