Кулі над головами: в ОБСЄ драматично відзвітували про поїздку до Авдіївки
Категорія
Україна
Дата публікації

Кулі над головами: в ОБСЄ драматично відзвітували про поїздку до Авдіївки

Кулі над головами: в ОБСЄ драматично відзвітували про поїздку до Авдіївки
Джерело:  online.ua

В окупованій Ясинуватій Донецької області спостерігачі ОБСЄ чули і бачили 25 вибухів в повітрі і 101 вибух невизначеного походження, при цьому поруч з Авдіївкою спостерігачі ОБСЄ потрапили під кулі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні osce.org.
У звіті СММ ОБСЄ наголошується, що з зафіксованих вибухів 88 відбулися протягом півгодини, на відстані 1,5-5 км в діапазоні із заходу до північного заходу від розташування місії.
Крім того, в підконтрольній уряду Авдіївці, розташованій в 17 км на північ від Донецька, СММ ОБСЄ чула 93 вибухи, за оцінкою спостерігачів, викликаних різними видами зброї, включаючи один удар артилерійського снаряда калібром 122 мм, 29 ударів мінометних мін (82 мм), 16 ударів від пострілів з гармати (БМП-1, 73 мм).
Всі вибухи були зафіксовані в 2-7 км на південний схід і схід від того місця, де перебували спостерігачі. «У ході спостереження патруль чув свистячий звук кулі, яка, за оцінкою членів патруля, пролетіла над їх головами. СММ негайно покинула це місце», - також сказано в тексті звіту СММ ОБСЄ.
Як повідомляв ONLINE.UA, заступник голови СММ ОБСЄ на Донбасі Олександр Хуг заявив, що розцінює знищення бойовиками ДНР безпілотників місії як атаку на мандат ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?