У Європі висунули Путіну умову щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європі висунули Путіну умову щодо України

У Європі висунули Путіну умову щодо України
Джерело:  online.ua

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер  заявив, що шлях до відновлення відносин Росії з Євросоюзом має починатися з України і повного виконання Мінських домовленостей.


Про це повідомляє ONLINE. UA з посиланням на прес-службу Єврокомісії.


Виступаючи в Росії в Санкт-Петербурзі на міжнародному інвестиційному форумі, Юнкер заявив, що відносини Євросоюзу з Росією є проблемними і охарактеризованими недовірою, але при цьому «вони не зламані так, що їх не можна полагодити».


«Наш шлях повинен починатися з України. Український народ зробив вибір про те, якого майбутнього хоче для своїх дітей, і всі повинні поважати це. Росія є стороною Мінських угод. Вона взяла на себе зобов'язання і наголосила їх на папері, як і інші підписанти. Таким чином, наступний крок очевидний: повне виконання домовленостей. Не більше й не менше. Це єдиний спосіб почати нашу розмову, і єдиний шлях до зняття економічних санкцій », - цитує прес-служба Єврокомісії Жана-Клода Юнкера.


За його словами, Євросоюз і G7 єдині в питанні «Мінська». «Стабільна і демократична Україна, яка продовжує своє економічне перетворення, може бути тільки позитивом для Росії: для російської економіки, для російського бізнесу і для російських громадян», - упевнений Юнкер.


За його словами, необхідна «відверта розмова» ЄС з Росією. «Це буде важка розмова, я не сумніваюся, але це необхідно. Ще до цих драматичних подій наші зв'язки були напруженими», - також заявив Юнкер.


Як повідомляв ONLINE.UA, за словами голови Європейської ради Дональда Туска,  Європейський Союз продовжить санкції проти Росії, яка так і не виконала умов Мінських угод і не вивела свої війська з Донбасу, вже найближчим часом.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?